2017

Blev lite sen med den traditionsenliga årssummeringen, men bättre sent än aldrig! Trots att jag även i år inte bloggat något så har jag fortfarande en fix idé om att det är kul att sammanfatta året lite. Så here we go. Här har ni mitt 2017.
 
Bra saker som har hänt under det gångna året:
 
 
Jag fyllde 30 och jag blev bortskämd med massage och spa på Yasuragi.
ILP och mitt fantastiska team vann en Emmy för vårt jobb på Westworld.
Stockholm utsattes för ett terrorattentat, men hanterade det på bästa tänkbara sätt.
Jag och Sofster (m.fl.) åkte till Argentiere (Chamonix) och åkte skidor.
Jag och Danne köpte hus! Jag och mitt POPS-gäng anordnade en episk 10-årsfest för våra Pirater.
Vi jobbade med Star Wars (!) och jag var bara på ett bröllop på hela året.
 
 
Det har varit ett halvtomt konsertår. Men dessa har det i alla fall blivit:
Bruno Mars, Oskar Linnros på Popaganda, Håkan Hellström på Stadion, Norlie & KKV på Gröna Lund, Jens Lekman på Skeppsholmen (med Ullis såklart), 3x konserter med kentkören och Tove Lo på Popaganda.
 
 
Det har inte blivit så många resor i år.  Vi var en sväng till London och Oxford i somras,
avslutade året i Vemdalen var på charter på Teneriffa,
åkte skidor med UCPA i Argentiere/Chamonix, åkte skidor i Järvsö en helg,
var på hemmasemester i och bodde i husbil i Ädelfors.
Jag och Karin var i Oslo över en helg och träffade en pytteliten Theo.
Sen var jag och Danne på Gekås i Ullared.
 
Saker som har varit dåliga det här året:
Terrorattacken i Stockholm den 7 april. Att jag spenderade totalt femton dagar på sjukhus på grund av två omgångar gallstenspankreatit. Det var sjukt tråkigt, men det positiva var att jag fick uppleva svensk sjukvård när den är som bäst. Förutom när de skickade hem mig efter operation trots att jag hade svinont och inte kunde gå. Men allt annat var bra.
 
Vad har du lärt dig i år?
En massa nytt om HR och hur man bygger upp en helt ny avdelning på ett företag. Så glad över min nya roll som People Operations Administrator på ILP och allt vi åstadkommit det gångna året. Så mycket kvar att göra och så mycket mer att lära!
 
Blev året som du har tänkt dig?
Inte direkt. Sitter i denna stund i mitt och Dannes hus liksom. Hus! Heltokigt, men så himla underbart. Har gått in i en helt ny arbetsroll på ILP som jag trivs så bra i. Och sen var ju det där med gallstenspankreatiten rätt oväntad.
 
Vad har du lyssnat på för musik?
Jag vet inte riktigt, vilket ju är skittråkigt. Har fastnat i "sätt på random spellista på Spotify-träsket". Saknar hur jag förr i tiden kunde köpa en CD-skiva och fastna i den helt. Det har inte hänt på många, många år. Sista delen av året blev det en hel del kent på grund av kentkören efter ganska många månader när jag inte klarat av att lyssna på dem alls.
 
Vad har du tittat på?
Näst sista säsongen av Game of Thrones, Stranger Things, The Magicians, Grey's Anatomy, Orange Is The New Black, The Handmaid's Tale. Har även kollat på ovanligt mycket Tv-Tv. Alltså, Tv i realtid på Tv. Kan tycka att det är rätt skönt. 
 
Vad är det vackraste du har fått i år?
Fått och fått, men det här huset. Vårt alldeles egna hus. Det är rätt svårslaget. Livet i behåll tack vare turen att vara född i Sverige. Hade jag fått pankreatit i ett land med obefintlig eller undermålig sjukvård hade jag kunnat dö.
 
Vad är det bästa du har läst?
Det bästa, men också värsta, är alla vittnesmål jag tagit del av under #metoo-upproret. Att kvinnor över hela världen äntligen vågar berätta, sluta skämmas och börja säga i från. 
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Allt jag gjort i min nya arbetsroll i princip. HR liksom, vem kunde tro det?
 
Vad var din största framgång 2017?
En tokigt rolig och uppskattad 10-årsfest som jag och min kollega planerade för våra pirater. Framförallt sjukt kul att hålla allt hemligt och se hur överraskade och glada alla blev. ILP's första Emmy som vi fick för Westworld! 
 
Bästa köpet?
Huset ❤ 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Huset. Heh.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Borde kanske ha tränat i alla fall nån gång? Får lida av det nu med massa ryggbesvär. Inte okej när man är 30 (snart 31...).
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2017?
Jag och Danne var på Yasuragi och jag blev bortskämd med massage och varma bad. 
 
Vad händer under 2018?
På fredag åker jag, Elin, Karin och Chrisma på tjejhelg i Skåne, i februari blir det skidåkning i Sälen och i april/maj åker jag och Danne till NYC i en vecka. Utöver det har jag ovanligt lite planerat vilket är sjukt skönt. Det lär bli en hel del fix med huset, kanske en eller två inflyttningsfester (har många piratekollegor som är nyfikna på huset) och ett par nya bebisar i vänkretsen. 
 
Ja, det var väl det för 2017. Ses kanske igen om ett år då!
 
/ Lania