Jobbsökandet och läxhjälpandet

Jag har mer och mer börjat bli övertygad om att min uppsägning mest är något positivt. Trots att jag är trött och egentligen bara vill lägga mig i soffan och glo på dokumentärer så tvingar jag mig själv till ett par timmar av jobbsökande när jag kommer hem om kvällarna. I kväll har jag fått i väg hela två ansökningar!
 
Det har för ovanlighetens skull varit en lugn vecka på jobbet och i tisdags kom jag i väg lite tidigare för att åka till biblioteket i Rinkeby där Röda Korset anordnar läxhjälp varje tisdag och torsdag. Har varit där tre gånger nu och det är så himla fantastiskt. På resan dit är jag ofta trött och hungrig, men på hemvägen är jag så full av energi och lycka.
 
Den här gången hann jag hjälpa tre aspeppiga kids i 11-12-årsåldern. En av dem hade läxor i svenska och matte. Jag hjälpte hen med svenskan, men när det kom till matteläxan så var det i stället hen som lärde mig något. Hade helt glömt bort hur man dividerar med minnessiffra, men den här femteklassaren hade stenkoll och förklarade väldigt pedagogiskt hur man gjorde.
 
Vid samma bord som mig satt en äldre dam som visade sig vara arkeolog. Vi hade sällskap till T-centralen och hon berättade om sitt liv som arkeolog och att hon som en av de första kvinnliga arkeologerna i Sverige varit med och skrivit en bit kvinnohistoria. Så. Häftigt. Lyckades googlea fram henne nu. Hon finns på Wikipedia! 
 
Är så himla glad över att Isa tipsade om det här och fick mig att följa med, för det är verkligen en av de bästa sakerna jag gjort på många år. Det kräver så lite av mig, men jag får möjlighet att bidra till samhället i en del av Stockholm som inte är lika privilegierad som den jag själv är uppväxt i och som en bonus får jag minst lika mycket tillbaka genom de fantastiska mötena jag får uppleva.
 
Om ni är intresserade av att hjälpa till någon gång eller vill läsa mer om läxhjälpen finns det information här.
 
Just nu i...
hjärnan: Helg, helg, helg, helg.
högtalarna: Amanda Bergman - Vintersaga
magen: Potatis- och purjolökssoppa.
hjärtat: 14 februari 2009.
 
/ Lania