Pharrell ♥ F!

Jag gillar som bekant att variera mig när jag går på konserter. Små indieakter på klubbar, mysiga gitarrmän på teatrar, pojkbandsnostalgi i hockeyhallar, feta shower på enorma arenor. Och allt däremellan. De får mitt musikhjärta att bulta på helt olika sätt och jag älskar det.
 
I kväll var det dags för Pharrell Williams i Globen. Jag har egentligen mest lyssnat på N.E.R.D och hans äldre verk, men var sjukt peppad då jag hade läst till mig att han spelade både nytt, gammalt och covers av hits han varit med och skrivit/producerat. Konserten var stundvis aspeppig när favoriter som Frontin' och She Wants To Move spelades, och stundvis kändes energin en aning lägre när tempot drogs ner och låtarna inte var lika kända.
 
Efter två eller tre låtar vände sig Pharrell mot fotograferna i diket och bad att de skulle komma tillbaka innan sista låten. Han förklarade att han hade en speciell gäst att presentera och att de inte fick missa det. Flera gånger under kvällen hyllade han kvinnor och nämnde i samband med detta "Feminist initiative". Jag började få mina aningar om vem den hemliga gästen var - och jag hade rätt! Pharrell avslutade konserten med att dedikera Happy till Gudrun Schyman och det hon och F! representerar.
 
 
Säga vad man vill om Pharrell och hur han uttalat sig och agerat tidigare. Alla kan ändra sig och det är väl fantastiskt att en person kan ändra sig så stort och göra ett sådant här statement. Jag blev i alla fall otroligt peppad av denna underbara gest.
 
I morgon skriver vi historia. Ut med rasisterna, in med feministerna!
 
/ Lania

Kommentarer:

1 Ulrika:

Fick gåshud när jag såg klipp från Happy igår och jag fick det nu när jag läste det du skrivit också! <3

Kommentera här: