Nio år

I dag fyller den här bloggen nio år. Det är en galet hög ålder för en blogg. Jag uttrycker ganska ofta att jag är väldigt tacksam över att jag så fanatiskt dokumenterat hela mitt vuxna liv. För en toknostalgiker som jag är det verkligen en fröjd.
 
Vad gjorde jag den 8 november för till exempel fem år sedan? För en person som inte är lika dokumenteringsgalen som jag vore det en rätt omöjlig fråga att besvara. För mig behövs det några klick och jag kan konstatera att den 8 november 2009 var en söndag då jag klev upp ur sängen klockan tre på eftermiddagen. Varför jag gjorde det och vem som höll mig sällskap är ganska lätt att räkna ut om en känt mig i några år.
 
Året efter det hade jag helt plötsligt flyttat till Hemsedal och hade inget internet, så det här inlägget som skrevs hemma hos Chrismas föräldrar i Knapstad får representera den perioden år 2010.
 
Det har varit rätt tomt här ett tag. Mest för att det, av olika orsaker, har varit en rätt tuff och omtumlande period på jobbet. Nu har det dock blivit lite bättre. Jag har för tillfället fått nya arbetsuppgifter och jobbar med testning och implementering av ett nytt produktionssystem på jobbet. Har insett att jag gillar sånt och skriver så sjukt fina och pedagogiska manualer att jag nästan blir lite tårögd (nästan).
 
Bra erfarenhet på vägen mot något nytt. Vet fortfarande inte vad det nya blir. Eller vad jag vill att det ska bli. Men allt löser sig. Fastnade med att läsa gamla inlägg från tiden i Hemsedal och började minnas hur otroligt vilsen jag var den perioden. Så vilsen är jag i alla fall inte nu.
 
För två helger sedan var jag uppe i Jämtland, Silsjönäs, och firade Joels 30-årsdag. Så himla fin tillställning och helg. Lärde känna nya bra människor och hade en allmänt tokbra långhelg och minisemester. Kameran fick till och med följa med för en gångs skull. Ungefär så här såg det ut:
 
Älgskavsgryta tillagad utomhus i Muurika. Fantastiskt.
 
Linnea och Jonas var där. Han är bra stilig alltså...
 
En av de nya kompisarna - Alma.
 
 
Joel fick presenter och blev glad.
 
En del av det stora gänget som kom för att fira Joel.
 
Det trekampades och en gren var stockstötning.
 
Vackra, vackra Silsjönäs.
 
En annan gren var stövelkastning.
 
En gren var tända-eld-på-snöre-snabbast och den vann mitt lag!
 
På kvällen var det gig i puben/verkstaden.
Tror inte att "musikerna"lyckades spela en hel låt på hela helgen.
 
Ullis har börjat lägga upp bilder från sommarens Islandsresa på sin blogg. Laddar för att ta tag i mina bilder också, men känner mig inte alls pepp på att redigera bilder för tillfället. Och nu har det ändå gått så pass lång tid att jag inte längre känner att jag behöver skynda mig. 
 
Förövrigt är nog Ullis den enda jag vet som kan fotografera mig på ett sätt så att jag ser ut som jag tror/vill att jag ska se ut. Det brukar folk säga till mig när jag har fotograferat dem och det är en rätt bra egenskap som fotograf.
 
Det här ovanligt långa inlägget får kompensera för över en månads bloggfrånvaro.
 
God natt,
Lania