Australien

Just nu befinner sig min finaste vän Chrisma Down Under. Alldeles nyss WhatAppade vi med varandra. Jag har precis diskat och hämtat tvätt, och ska snart gå och lägga mig. Hon var på väg att cykla till jobbet.
 
Om fem månader befinner vi oss på samma plats igen. Och jag längtar lika mycket efter Chrisma som jag längtar efter äventyren. Jag är ju ganska berest, men det här blir första gången som jag reser backpacking style, även om det bara blir för drygt tre veckor.
 
Vet egentligen inte om jag kan kalla mig berest. Jag har ju mest bott på olika platser när jag varit ute i världen, aldrig "rest" i den benämningen där jag åkt runt till olika städer och så. Och det är ju ganska stor skillnad på att ha en vardag på en plats och att resa runt som turist och upptäcka saker.
 
Trots att man är van vid det här med norrländska längdmått så är det lite svårt att förstå vilka enorma avstånd man måste ta sig emellan på den där malplacerade kontinenten. Det blir till att planera så att man verkligen hinner med godbitarna. 
 
/ Lania