Matlådor och sängar

Folk på jobbet blir alltid så förvånat imponerade över att jag har innovativa och varierande matlådor med mig varje dag. Vet dock inte hur spännande blomkålsmos och köttfärsbiffar egentligen är, men gott och ekonomiskt är det i alla fall att äta matrester. 
 
Jag kan förstå att det kanske inte alltid blir så mycket mat över efter en middag i en familj med barn, men samtidigt så tar det ju faktiskt inte längre tid att laga sex portioner mat än att laga fyra portioner. 
 
När jag lagar mat försöker jag alltid att minst tre portioner. En som jag äter, en som jag tar med som matlåda och en som åker in i frysen. I stället för att äta samma mat tre måltider i rad blir det bara två och den tredje kan sedan förtäras som matlåda vid ett tillfälle då det inte blev någon mat över från middagen. Jätteenkelt.
 
Som student var jag förvånansvärt dålig på att laga matlådor. Snyltade ofta på Kårhusmaten som fanns och annars känns det som att jag åt ungefär samma sak varje dag. Pasta med linsröra, pasta med champinjonsås, pasta med tonfiskröra. Tror att min matlagning har fått ett uppsving nu när jag har råd att köpa det jag vill köpa.
 
På tal om sängar så tyckte jag att det här var en rätt fint kampanj/tävling, Säg det med en säng. Första vinnarvideon blev jag lite tårögd av. Blir i och för sig tårögd av allt. Lite awkward, men fint också. 
 
 
/ Lania