First Aid Kit, Cirkus, 28/10

Jag och Ullis har haft världens bästa konsertsommar/höst. Vi inledde i augusti med att se kent på Sjöhistoriska. Några veckor senare var det dags för bästa Jens Lekman, sen såg vi Teitur och i kväll var det dags för First Aid Kit på Cirkus.
 
Efter middag på Sloppy Seconds i Hornstull tog vi oss till Cirkus och efter en inte alltför lång stund i parkettkön hamnade vi längst fram vid kravallen. Tre gånger tidigare har jag stått längst fram på konserter. En av gångerna var på Cirkus. Året var 2004 och The Hives skulle spela. Vad detta har med saken att göra återkommer vi till om en liten stund.
 
Så jävla fantastiska First Aid Kit är. Har egentligen mest lyssnat på "hitsen" och den senaste skivan, men fy satan vad de två tjejernas röster berör. In i hjärtat och genom hela kroppen. Och den här gamla kroppen mådde gött av att stå och luta sig mot ett staket hela kvällen.
 

Ghost Town körde Johanna och Klara helt akustiskt framme vid scenkanten. Så fint.Under sista låten dök helt plötsligt Howlin' Pelle upp och sjöng en vers.
Cirkeln var sluten. Två gånger har jag stått längst fram på Cirkus. Båda gångerna
har jag fått njuta av denna vackra man. Om än för en kort stund.
 
Dessutom gick jag förbi Pelle på Götgatsbacken i torsdag. Ödet försöker säga mig något... Haha. Nä. Inte 17 år längre. Då hade jag lätt kunnat intala mig själv att jag och Pelle var meant to be.
 
En semesterdag kvar. Det har varit ett sant nöje. Bara några veckor kvar till lång-julledigheten då. 
 
/ Lania