Att sluta på topp

För fyra timmar sedan stod jag på Filmstaden Sergels tak och fotograferade Loreen och de tusentals människor som tagit sig tll Hötorget för att fira vår Eurovision-hjältinna. Mäktigt. Och lite absurdt att jag av alla människor hamnade där uppe. Det var jag och fyra andra fotografer som fick möjlighet att vara med uppe på taket.

Höjdrädslan var som tur var som bortblåst, men jag är alldeles för snäll för att brottas med de riktiga bufflarna till fotografer. Är väl kanske inte gjord för att puttas och trängas i sådana där sammanhang. Tur att jag inte bestämde mig för att satsa helhjärtat på att fotografera.

Lyckades dessutom klämma in mina 3 sekunder i rampljuset i direktsändningen också. Kolla in klippet i toppen av artikeln där Loreen sjunger "Euphoria". Snygg fotopose som vanligt.

Men ja. Att sluta på topp fick helt plötsligt en bokstavlig mening. På fredag gör jag min sista dag på SVT, för den här gången. Och på måndag börjar jag mitt nya jobb på SDI Media. Livet alltså. Det löste sig till slut.


Aftonbladet lyckades fånga mig på bild också.

Ja. Det var det.

/ Lania