Älgkött och köttmarknad

Det har varit en alldeles fantastisk helg. Gårdagen inleddes med lunch på Vapiano tillsammans med lektor Caroline, Josefin, Anna och Anna från upplevelse årgång 2006.

Caroline är så awesome. Hon är så fruktansvärt driven och inspirerande och det var välbehövligt att få bli lite smittad av hennes entusiasm. Det är fantastiskt att en lärare tar sig tid att bry sig om sina före detta studenter. Ni vet den där super-lektorn som alla önskar att de ska få när de börjar plugga? Henne fick jag. Så värt.

Efter lunchen mötte jag upp Emmelie och missade ett tåg till Uppsala. Vi tog nästa och på stationen mötte Annika upp oss och tog oss till hennes lägenhet och undulat i Luthagen. Annika lagade underbart god älg och potatisgratäng och en stund senare dök Tina upp. Kvällen fortsatte mot Saluhallen, en köttmarknad i dubbel bemärkning, där vi mötte upp Filip och dansade till untz untz och skrattade åt desperata raggningsförsök.

I dag var det en sjukt slagen armé som vaknade upp och hade grava cravings efter MAX-mat. Moffade i mig enorma mängder lökringar och strax efter lunch rullade jag och Emmelie hem mot Stockholm igen. Hoppas på många, många fler kvällar av det här slaget med dessa fina människor.

/Lania