SN: "Sänk studiestödet för humaniora"

Inledde den här dagen med att läsa en artikel om en fantastiskt intelligent rapport som Svenskt Näringsliv har skrivit. Ja, vi som studerat ämnen inom humaniora, media- och kultursektorn har svårare att få jobb. Det är ingen hemlighet. Men är det en grund till att vi efter våra studier ska ha större studieskulder att betala av?

Ska vi välja bort universitetsstudier över huvud taget för att vi "måste tänka på framtiden"? Eftersom vi har så svårt att få jobb måste vi tänka på att vi i efter våra eventuella studier inte kommer att ha råd att betala av våra studieskulder. Och då är det ju lika bra att låta bli att studera. Vi kan ju istället nöja oss med att sopa golv och koka kaffe åt alla viktiga civilingenjörer och ekonomer.

"Vi har en verklighet där arbetslösa ungdomar studerar för att de inte vill jobba."

Alltså, snacka om att nedvärdera alla som studerar inom humanoria. - Dagens ungdom, de pluggar sånt de tycker är kul. FYFAN för det.

Jag skulle vilja se ett Sverige där alla utbildade sig till civilingenjörer, ekonomer och läkare. Kanske får matematik- och naturkunskapslärarna utbilda sig också, för lärare inom de estetiska ämnena måste väl ändå räknas till den kategori som har svårt att få jobb?

Ett land utan medieproduktioner, teater, musik och kultur. Kul!

/ Lania