2016

Mina tre trogna läsare, Elin, Chrisma och Sanna var glada över mitt sporadiska inhopp för ett tag sedan. Då kommer ni att bli glada igen, för här kommer årets årssammanfattning! Jag ger er mitt 2016.
 
Bra saker som har hänt under det gångna året:
Jag har åkt mer skidor än vad jag någonsin har gjort, gått på bröllop x4 i sällskap med fina människor,
spenderat dagarna med att jobba med några av världens mest talangfulla och sköna människor och de senaste månaderna dessutom fått göra det på Stockholms kanske finaste kontor.
Finaste lilla T hade bråttom ut i världen och joinade oss några veckor tidigt. 
I februari får jag träffa honom och hans föräldrar!
Sen en bild på ett ostfat som delades med fina vänner framför Eurovision i maj.
 
Mitt konsertår har bestått av bland annat dessa nio spelningar:
Håkan på Ullevi och i Globen, kent x2 på Tele2 Arena (för sista gången...),
Johnossi på Gröna Lund, Sigur Rós på Sthlm Music & Arts,
Jens Lekman på Södra Teatern, Adele på Tele 2 Arena och Eurovision Song Contest i Globen.
 
Här är några av årets resor. I somras åkte vi på bröllopsturné med stopp i Luleå (Piteå), Visby och Vetlanda
I september spenderade jag och D en vecka i Dubai där allt var rätt knäppt, men väldigt härligt.
I februari blev det också en veckas skidåkning i Sälen.
 
Sist men inte minst har jag fått spendera ett helt år med världens finaste Danne ♥
Det här med att bo tillsammans med personen man är kär i är ju helt fantastiskt.
Efter förra årets sex månader på distans känns det fortfarande så himla lyxigt att få vara med varandra varje dag.
 
Saker som har varit dåliga det här året:
Världen, flyktingkrisen, krigen, alla människor som lider, rasism och hat. Hur svårt ska det vara att bara vara snälla mot varandra?
 
Vad har du lärt dig i år?
Att det enda som hindrar mig från att bli bättre på att åka skidor är min egen feghet. Att muskler skulle vara en bra grej att ha. Att jag efter 15 år med problemmage har lärt mig att jag behöver undvika kolhydratsrik mat för att inte må dåligt.
 
Blev året som du har tänkt dig?
Litegrann. Jag visste vad jag skulle jobba med, var jag skulle bo och lite var jag skulle resa. Men Fröken Planera gillar till viss del att ha det på det viset, så det har varit skönt.
 
Vad har du lyssnat på för musik?
Jag har fortsatt att dyka ner i poddarnas värld och bland annat tagit mig an kentpodden, Spår, Rättegångspodden och fler P3 Dokumentär-program. Inte helt oväntat har det i år också blivit en hel del kent.
 
Vad har du tittat på?
Mest film och väldigt lite serier: Game of Thrones, Grey's Anatomy, Making a Murderer, Stranger Things, Westworld och The Big Bang Theory.
 
Vad är det vackraste du har fått i år?
Ett helt år med den finaste jag vet. 
 
Vad är det bästa du har läst?
Jag tror att jag läste Expeditionen: Min kärlekshistoria av Bea Uusma i år. Den var fantastisk. Började läsa Fredrik Backmans Björnstad under semestern, men ja det gick så där att bli klar. Ska jag höja ribban till två böcker till nästa år?
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag var i Dubai, spelade massor av Pokémon Go under sommaren och bodde tillsammans med en person i ett helt år.
 
Vad var din största framgång 2016?
Att jag fått jobba med en av världens mest omtalade tv-serier, Westworld. Att jag efter 1,5 år på ILP blev erbjuden att byta tjänst, vilket jag nu också har gjort.
 
Bästa köpet?
Konsertbiljetter! 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Resor, mat,  upplevelser, konserter och mat. Väldigt mycket mat.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Önskar att jag hade rest ännu mer, men för att kunna göra det behöver jag mer semester. Det kanske får bli nästa års mål.
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Jag var i Sälen med D och hans familj. Vi åt världens godaste köttbuffé på Lammet & Grisen.
 
Vad ska du göra under 2017?
Jag ska åka skidor i Alperna, gå på minst två bröllop, åka på husvagnssemester, åka till Teneriffa (troligtvis), se Green Day, Bruno Mars och Håkan Hellström. Som jag vet om nu. Jag fyller 30 också!
 
I morgon åker jag och Danne till Vemdalen för en veckas skidåkning och nyårsfirande tillsammans med Sara och Erik x2. Det får kanske bli några fler blogginlägg under nästa år? Visst sa jag så förra året också? Förmodligen.
 
God jul och gott nytt år på er!
 
/ Lania

Åh, bloggen...

I lördags när jag och Sanna var och såg Håkan i Globen undrade hon vad som har hänt med bloggen. Och ja, det är väl bara att konstatera att jag har lagt ner. Det är lite synd att den har försvunnit ur mitt liv. Även om livet för det mesta bara består av vardag och jobb så händer det ändå en del kul saker till och från som vore rätt fina att spara. Det där episka långtidsminnet jag alltid har haft verkar också ha gett med sig en aning. Kanske beror det på att jag inte längre skriver ner allt som händer, som jag en gång i tiden gjorde?
 
Nästan ett helt år har förflutit sedan mitt senaste inlägg, den traditionsenliga årssammanfattningen. Jag försöker tänka tillbaka på året för att se vad jag ska skriva om i årets sammanfattning. För en sådan blir det i alla fall. Förr var jag väldigt bra på att se tillbaka på saker. Hade Throwback Thursday funnits för 7-8 år sedan hade jag missbrukat #tbt tills folk hade blockat mig i sina flöden. Men jag tror att jag äntligen är på en plats i livet där allt som händer nu och ligger framför mig känns så himla mycket mer värt än allt gammal groll och bagage jag bar på i så många år. Och så får det gärna fortsätta vara.
 
På fredag och lördag ska jag se kents sista konserter någonsin. Om det är något som gör mig nostalgisk så är det att minnas tillbaka på gångna kent-spelningar. De har följt med mig genom så många viktiga perioder i livet att jag kan koppla i princip varje spelning till någon annan stor händelse. Kalas 2002 - mina första riktiga konserter, Stadion 2003 - första gången jag köade inför en konsert, Storängsbotten 2005 - en vecka innan studenten, Ö-vik 2008 - där min och Ullis vänskap började på riktigt, Piteå 2010 - peaken på min "DJ-karriär", Uppsala/Sthlm 2012 - när jag precis hade fått mitt första riktigt jobb.
 
Ja. Där började jag nostalgiera lite ändå. På tal om konserter borde jag uppdatera min gamla lista över konserter jag varit på. Ser att jag inte har gjort det sedan 2014, och om det är något jag aldrig tänker sluta med så är det att gå på konserter. Det kanske blir ett nytt inlägg inom kort bara för det.
 
/ Lania