Jobbsökandet och läxhjälpandet

Jag har mer och mer börjat bli övertygad om att min uppsägning mest är något positivt. Trots att jag är trött och egentligen bara vill lägga mig i soffan och glo på dokumentärer så tvingar jag mig själv till ett par timmar av jobbsökande när jag kommer hem om kvällarna. I kväll har jag fått i väg hela två ansökningar!
 
Det har för ovanlighetens skull varit en lugn vecka på jobbet och i tisdags kom jag i väg lite tidigare för att åka till biblioteket i Rinkeby där Röda Korset anordnar läxhjälp varje tisdag och torsdag. Har varit där tre gånger nu och det är så himla fantastiskt. På resan dit är jag ofta trött och hungrig, men på hemvägen är jag så full av energi och lycka.
 
Den här gången hann jag hjälpa tre aspeppiga kids i 11-12-årsåldern. En av dem hade läxor i svenska och matte. Jag hjälpte hen med svenskan, men när det kom till matteläxan så var det i stället hen som lärde mig något. Hade helt glömt bort hur man dividerar med minnessiffra, men den här femteklassaren hade stenkoll och förklarade väldigt pedagogiskt hur man gjorde.
 
Vid samma bord som mig satt en äldre dam som visade sig vara arkeolog. Vi hade sällskap till T-centralen och hon berättade om sitt liv som arkeolog och att hon som en av de första kvinnliga arkeologerna i Sverige varit med och skrivit en bit kvinnohistoria. Så. Häftigt. Lyckades googlea fram henne nu. Hon finns på Wikipedia! 
 
Är så himla glad över att Isa tipsade om det här och fick mig att följa med, för det är verkligen en av de bästa sakerna jag gjort på många år. Det kräver så lite av mig, men jag får möjlighet att bidra till samhället i en del av Stockholm som inte är lika privilegierad som den jag själv är uppväxt i och som en bonus får jag minst lika mycket tillbaka genom de fantastiska mötena jag får uppleva.
 
Om ni är intresserade av att hjälpa till någon gång eller vill läsa mer om läxhjälpen finns det information här.
 
Just nu i...
hjärnan: Helg, helg, helg, helg.
högtalarna: Amanda Bergman - Vintersaga
magen: Potatis- och purjolökssoppa.
hjärtat: 14 februari 2009.
 
/ Lania

Fredagslista

Jag ramlade över en lista på Anna Marías blogg och fick ett plötsligt sug efter att göra en lista. Så jag gör en.

När vaknade du imorse?
Vid kl. 8:30 hade min kropp fått tillräckligt med sömn i dag. I måndags vaknade jag med ett ryck vid kl. 10:45, så en klar förbättring. Det borde vara ett tecken på att jag fyllt på mina sömndepåer med tillräckligt mycket sömn.

Hur är ditt humör idag?
Riktigt bra. Åt en god lunch med en person jag aldrig träffat som gav pepp och tips om jobb och utbildning. Tänk att det finns människor som bara gör sånt! Efter det födelsedagsfikade jag med Sara och köpte ett par skor på Vagabond. Försöker komma över mina komplex över att jag blir en jätte i högklackat.

Vad åt du till frukost?
Åt en banan innan jag åkte i väg på lunchen. Är ingen stor frukostmänniska.

Vad ska du göra ikväll?
Inte alls särskilt mycket. Tänkte se "The Fault In Our Stars" och äta lite chips.

Och på lördag och söndag?
På lördag ska jag laga och äta brunch med Sussie och Isa och på söndag ska jag äta tårta hos Sara som fyllde år i dag.

Senaste låt du lyssnade på:
Ellie Goulding - Lights

Har du någon resa planerad snart?
Om det räknas som en resa så spikade jag och Sara i dag en tur till Romme den 7 februari. Sjukt pepp!


/ Lania

Semester utan planer

Jag sa säkert det i somras när jag också hade semester utan några speciella planer, men det här är verkligen tokvärt alltså. Har inte gjort många knop alls. Har sovit mycket (något min kropp tydligen behövde), varit och läxhjälpt på Rinkeby Bibliotek och käkat middag med mamma. I morgon kommer Ida, Sanna och Jossan hit på middag och på fredag ska jag födelsedagsfika med fröken Sara.
 
Har även försökt att göra lite nytta genom att kolla på jobbannonser och har hittills sökt ett jobb som kändes ganska peppande. I dag såg jag även att utbildningen som jag tänker söka kommer att starta till hösten, så nu är det bara att försöka fila ihop en riktigt vass ansökan.
 
Sen är det bara att hoppas på att månaderna däremellan löser sig. Är lite inne på att hitta ett roligt sommarjobb, typ på restaurang, bara för att få ett litet avbrott från allt kontorande. Men så ska man ju tänka på hur det ser ut på CV't och bla, bla bla...
 
Jag ska försöka ta efter Åsa och blogga lite oftare. Även om det inte händer överdrivet mycket just nu så märker jag att det är himla tråkigt att jag skrivit så extremt lite de senaste två-tre åren. Ska också försöka ha med mig kameran oftare när det faktiskt händer något. Typ på lördag när jag ska hemmabruncha med Isa och Sussie.
 
Kontentan av allt detta är i alla fall att jag är sjukt bra på att vara ledig och faktiskt ta det lugnt. Det är en egenskap som jag på riktigt uppskattar hos mig själv. Jag har en del stressade människor runt omkring mig som inte förstår hur jag bara kan "vara" en hel dag. Jag tror att det är viktigt att komma ihåg att man inte är "lat" eller någon slags sämre typ av människa bara för att man spenderar en hel dag hemma utan att göra något speciellt förutom att se på serier, äta lite gott och gå runt utan bh. Vissa mediterar, går på yoga eller gör något annat som lugnar dem. Händelselösa, lata dagar lugnar mig.
 
/ Lania