Den senaste tiden...

Jag har visst haft en, högst oplanerad, bloggpaus de senaste två veckorna. Även Instagram har ekat tomt. Men det blir så ibland när dagarna mest består av den vardagliga jobb-mat-sömn-cirkeln. Lite så här har den senaste tiden sett ut i min mobil i alla fall:
 
 
Förra veckan hade vi fluffigt besök på jobbet av Totti. Han är bra på att sova, lufsa och nosa upp parmaskinka. 
 
I fredags var jag på "Homeparty" med Gudrun Schyman. Väldigt inspirerande föredrag som gav mig många nya insikter. Flera människor skulle behöva lyssna på Gudrun, oavsett om man ser sig själv som feminist (vilket jag inte fattar hur man inte kan göra) eller inte.
 
Det är allt för många som har förutfattade meningar och fördomar om feminister, och som på grund av dem glömmer bort vad feminister och ett parti som Feministiskt intiativ faktiskt jobbar för. Rekommenderar i alla fall att alla som får möjligheten går och lyssnar på Gudrun. Alla som har lite allmänt vett i skallen kommer garanterat att gå därifrån med nya lärdomar, vare sig man tänker eller inte tänker rösta på F! i nästa val.
 
Jag röstade på F! i detta val och är väldigt nöjd med det och det faktum att Miljöpartiet verkar ha klarat sig riktigt bra utan min röst denna gång.
 
I går unnade jag mig nya BH:ar, något jag gör alldeles för sällan. Hade så klart en helt annan storlek än den jag gått runt med i ett antal år och gick all in och la ett par extra hundralappar på att få två BH:ar som sitter som en jävla smäck. Glöm inte bort era två kompisar som hänger med i ur och skur, de förtjänar kärlek i form av välsittande bysthållare!
 
På kvällen träffade jag Millie, Anna och deras kompis Elin. Vi började på Orangeriet och för första gången skickade jag tillbaka en Mojito som inte smakade Mojito. Och drinkarna på bilden här ovanför beställde vi på Tiki Room och var mest snygga, men inte så goda. Ännu en påminnelse om varför jag undviker krogen i den mån det går, men förutom de dåliga drinkarna var det så klart fint att se mina gamla klasskamrater igen.
 
Ut med rasisterna, in med feministerna!
 
/ Lania

Justin Timberlake | 10 maj | Tele 2 Arena

Den 19 juni 2007 skrev jag det här inlägget efter Justin Timberlakes FutureSex/LoveShow i Globen. Det var min första icke-rock/pop/indiekonsert och jag var helt bortblåst och tagen av den fantastiska showen jag precis hade upplevt. Då spelade han ungefär 13 låtar, varav ett nummer var ett kort *NSync-medley med bland annat "Gone" och "This I Promise You" (vilket jag så klart dog lite av). 
 
Kvällens konsert på Tele 2 Arena innehöll nästan dubbelt så många låtar och det märks att det har gått sju år sedan den senaste världsturnén. Både musiken och Justin har växt och mognat, och än en gång visar han vem som är 2000-talets absolut största manliga stjärna. Ville egentligen skriva popstjärna, men gör Justin verkligen pop nuförtiden? Det orkar jag inte tänka på vid den här tiden på dygnet.
 
 
Tror att denna låtlista från Oslo är densamma som den som kördes i kväll:
 1. Pusher Love Girl  
 2. Rock Your Body  
 3. FutureSex/LoveSound  
 4. Like I Love You  
 5. My Love  
 6. TKO  
 7. Summer Love  
 8. LoveStoned  
 9. Until The End Of Time  
 10. Holy Grail
  ----------------------------
 11. Cry Me A River  
 12. Only When I Walk Away 
 13. Drink You Away  
 14. Tunnel Vision  
 15. Señorita  
 16. Let The Groove Get In  
 17. Heartbreak Hotel  
 18. Not A Bad Thing  
 19. Human Nature  
 20. What Goes Around... ­Comes Around  
 21. Take Back The Night  
 22. Jungle Boogie  
 23. Murder  
 24. Suit & Tie  
 25. SexyBack  
 26. Mirrors
 
Jag dansade som en tok genom hela konserten och det kändes som att den var över på ungefär en kvart. Mina bästa moments under showen var "Until The End Of Time", "SexyBack" och "Mirrors". Är så sjukt imponerad av musikerna, kören, dansarna och den toksnygga ljus- och videoriggen. Trots ett par "showiga" konserter i bagaget har jag aldrig sett något liknande. Att det var så snyggt vägde nästan upp det dåliga, studsande ljudet. Det lät som att FOH försökte kompensera genom att kräma på så mycket som det bara gick, vilket mest gjorde att det blev tokstarkt och stundvis lite bulkigt ljud.
 
Utöver alla nördiga detaljer, som jag inte kan låta bli att peta i, så var jag helt fängslad av min största, och enda, kändiscrush. Vilken otrolig jävla underhållare han är. Vem kunde tro att Justin Timberlake med nudelhåret och den pojkiga rösten, 17 år efter debuten med N Sync, skulle fylla arenor världen runt med några av vår tids absolut största pophits? 
 
 
 
 
/ Lania

Första maj

Våren är ju bra fantastisk på många sätt. En av de fantastiska sakerna med våren är dessa skurar med lediga dagar som dyker upp lite här och var. Första maj har jag och Fia gjort till vår "första dagen på Grönan"-dag. De föregående två åren har vi haft sällskap av diverse andra människor, men i år blev det bara vi två. 
 
Vi gick lite ärenden i city och sedan hoppade vi på spårvagnen bort till Gröna Lund. Jag har sagt det förut, men jag älskar verkligen Gröna Lund även fast jag inte ens åker karuseller. Den flottiga maten, stöket, glädjen, konserterna. Och så är det min och Fias grej att åka till Grönan, äta minidonuts, spela bort pengar, och sen ta Djurgårdsfärjan över till Slussen och åka hem.
 
Så här såg vårens första Gröna Lund-dag ut (som egentligen bara är en selfie-bonanza):
 
 
 
 
 
 
/ Lania