En helg i Örnnästet

Det är bra tur att Lule "bara" ligger en lagom kort flygresa från Stockholm. Det gör att en weekendtripp norrut inte alls är särskilt ansträngande. Tvärtom har det varit en skön och alldeles fantastiskt mysig helg i Åsa och Johans fina örnnäste.
 
Helgen inleddes med ett överraskningsbesök av Filip tidigt på lördagsmorgonen. För min del var det dock ingen överraskning eftersom jag var med på det hela, men de intet ont anande husägarna blev minst sagt överraskade. Efter ankomsten gick jag och la mig igen till ljudet av skrammel från köket. Åsa trodde att det var jag som stökade runt och bakade en tårta, men det var Filip som hade ställt sig för att grädda våfflor till oss. Så himla fint!
 
Efter den extremt tidiga våffelfrukosten förflyttade vi oss ut i solen och satt där och njöt tills den gick i moln.
 
 
Den här bilden har jag lånat från Åsa. Själv tog jag tre bilder under hela helgen och instragrammade noll gånger. Det brukar vara ett tecken på att jag har alldeles för trevligt för att ägna tid åt de sociala medierna.
 
Under dagen anslöt flera tillresta och inhemska gäster och natten avslutades sedan med en jamsession utan dess like i Örnnästets alldeles egna musikrum. Älskar att omges av musiker, speciellt sådana som spelar Backstreet Boys-låtar när jag fylld av bubbel får ur mig att "det är de enda låtarna jag kan."
 
Men Norrbotten alltså! ♥ Trots att jag inte har bott i Lule så kommer det ändå alltid att kännas lite som hemma, ännu mer nu när det förutom fina vänner också finns ett fint hus att besöka.
 
Nu i helgen flänger jag vidare till käraste Chrisma. Med helger av fläng inplanerat är det lätt att för en stund glömma vad det är jag flänger ifrån.
 
/ Lania

Bra (hår)dag!

Ibland är måndagar inte helt tokiga ändå. Har fått komplimanger för mitt hår hela dagen. Jag lockade det med min nya locktång i lördags och så här två dagar senare är lockarna nästan ännu snyggare. Så där "vad då, jag vaknade nyss och ser alltid ut så här"-snygga.
 
Jag är ju egentligen inte särskilt brydd när det kommer till mitt hår och upptäckte fenomenen plattång/locktång först för typ tre år sedan, men jag kan verkligen rekommendera locktången Artist Creative Curls från OBH Nordica. För mig som har ett ton hår på huvudet tar det ganska lång tid att locka igenom håret, men när det väl är färdigt är håret så där glamour-fluff-lockigt utan att det ser babydoll-töntigt ut.
 
 
Här, i min lite för seriösa badrumsselfie, illustrerar jag hur håret såg ut när det var nylockat. Efter några timmar fluffade det tills sig och blev mer skruv-vågigt än lockigt.
 
Men nog om mitt hår. I dag är en bra dag för att jag har införskaffat biljetter till #KENTFEST åt mig och Ullis så att jag slipper ha panik vid biljettsläppet i morgon. Dessutom åker jag upp till Lule och firar Åsas födelsedag + hus i helgen och nästa helg flänger jag vidare till Chrisma i Oslo. Mycket fint väntar framöver!
 
/ Lania

Music is my hot hot sex 2014

Min snart tolv år gamla konsertlista börjar bli sjukt lång. Så pass lång att jag inte tänker ha med hela här utan bara det senaste året. Vill ni se resten av listan kan ni klicka här.
 
Helt plötsligt fylldes första halvåret av 2014 med ungefär allt jag kan tänkas önska mig. Vi tar en titt på gångna konserter samt vad som komma skall.
 

2013

9 mar - Melodifestivalen 2013 (genrep), Friends Arena, Stockholm
26 mar - Ulrik Munther, Tyrol, Stockholm
28 mar - The Amplifetes, Berns Salonger, Stockholm
17 apr - Faråker, Vanbot, Hannover Bob, Debaser Slussen, Stockholm
10 maj - Sean Banan, Gröna Lund, Stockholm
24 maj - Movits!, Gröna Lund, Stockholm
29 maj - Beyoncé, Ericsson Globe, Stockholm
5 jul - Mando Diao, Skansen, Stockholm
7 jul - Ke$ha, Gröna Lund, Stockholm
9 jul - Håkan Hellström, Allsång på Skansen, Stockholm
23 jul - Benny Anderssons Orkester, Tommy Körberg, Helen Sjöholm, Norrstrandsbadet, Piteå
11 aug - Tenacious D, Gröna Lund, Stockholm
14 aug - Mando Diao, Kulturfestivalen, Stockholm
14 aug - Norlie & KKV releasefest, Skyddsrummet, Stockholm
24 aug - kent, Robyn, Lars Winnerbäck, Tele 2 Arena, Stockholm
30-31 aug - Popaganda, Eriksdalsbadet, Stockholm
Håkan Hellström
Jens Lekman
The XX
Noah & The Whale
3 nov - Bruno Mars & The Hooligans, Globen, Stockholm
18 nov - Glasvegas, Berns, Stockholm
14 dec - Håkan Hellström, Hovet, Stockholm
 

2014

9 mar - Gavin DeGraw, Annexet, Stockholm
13 mar - Backstreet Boys, Hovet, Stockholm
 
Kommande:
10 maj - Justin Timberlake, Tele 2 Arena, Stockholm
7 jun - Håkan Hellström, Ullevi, Göteborg
12 jun - John Mayer, Globen, Stockholm
15 jun - #KENTFEST, Gärdet, Stockholm
 
Helt tokigt att jag inom loppet av nio dagar ska se Håkan, John Mayer och kent. Om jag dör den 16 juni kommer jag att dö så sjukt lycklig. Och sen hoppas jag på en massa godbitar på Grönan i sommar. Känns fint att mina år äntligen får vara fyllda till bredden med massor av underbar livemusik.
 
/ Lania