R.I.P Toschten

För sju år sedan köpte jag en sjukt häftig mojäng. Det var innan smartphones tog över världen och prylar med touch screen var rätt ovanligt. Min vän fick namnet Toschten och tillhörde den allra första generationen av iPod Touch. Vi spenderade många timmar tillsammans. På flygplan, tåg, bussar och mängder av promenader längs Räkstigen.
 
Det här med att jag namnger mina teknikprylar började bli en rätt vedertagen förteelse i min umgängeskrets och på den tiden visste de flesta vem Toschten var. Logiken: iPod Touch -> iPod Tosch -> Toschten (Torsten). Ibland gick det där med namnen dock lite överstyr. Som den gången Calle undrade om min iPod var på en fest och glömde bort att vi har en vän som heter Torsten.
 
Telefonsamtal mellan Sanna och Calle:
 

Calle: - Vilka är där då?
Sanna: Ida, Gustav, Juha, Torsten...
Calle: Lanias iPod?

 
I onsdags tänkte jag se om det gick att få nytt liv i Toschten genom att ge honom en uppdatering. Men när jag kopplade in honom till Malcolm the Mac så fick jag ett grått äppelskrutt till svar och nu är Toschten död. Troligtvis går det inte att fabriksåterställa honom eftersom han är jailbreakad. Förr i tiden gick det nämligen inte att installera nya appar om man inte jailbreakade sin mojäng. När jag tänker efter så fanns nog inte ens ordet app när jag skaffade Toschten.
 
Egentligen har jag inte använt honom på flera år eftersom jag haft smartphone sen 2010. Men det är ändå lite sorgligt att han aldrig mer kommer att gå att starta. Tack för all musik och allt sällskap.
 
 / Lania

120 942 besök senare...

Det är ganska galet att den här bloggen en gång i tiden hade i genomsnitt 130 besökare om dagen. Så här kunde statistiken se ut en helt vanlig dag i september 2007 när jag nyss funderat över vad som exploderade i Pite och fått mitt 40 000:e besök. Sex år senare står räknaren på
160 942 besök
 
 
Vi är inne på vårt nionde år tillsammans, jag och bloggen. Det är nästan en liten livstid och en rätt fet biografi.
 
/ Lania

Mellandagsreashopping

Så där, då var nog mellandagarnas rea-fynd färdigfyndade. Under hösten har jag spanat på ett par skor som jag egentligen inte behövt, men nu när de dök upp på rea var jag tvungen att unna mig. När de i "kassan" dessutom av någon anledning blev typ 300 kr billigare än vad som från början stod på webbplatsen så var saken biff. Så, dessa skönheter från Ten Points kommer att pryda mina fötter resten av vintern.
 
Ten Points, Carol i färgen "bordeaux".
 
Utöver skorna blev det en klänning till framtida festligheter, tre linnen och en kofta. När jag är ledig efter nyår ska jag köra en storrensning i garderoben. Mina myskilon är nog här för att stanna ett tag och då känns det onödigt att spara en drös plagg som jag knappt kan klämma mig in i längre.
 
/ Lania