Uppsala slott, 28/7

I går kväll åkte jag och Fia på en liten tur till Uppsala med slottet som slutdestination. Där väntade min nionde kent-konsert. Den här sommaren är det dessutom tio år sedan jag såg kent live för första gången.
 
Kalas-turnén på Universitetet den 3 augusti 2002. Om jag var fast för kent innan den konserten så föll jag dit ordentligt hårt efteråt. Sedan dess har jag haft en liten tvångstanke om att jag måste se minst en kent-konsert varje gång de är ute på turné.
 
Och jag tror att jag typ har lyckats med det.
  • Kalas, Universitetet, 3 augusti 2002.
  • Globen, Stockholm, 6 december 2002.
  • Stadion, Stockholm, 6 juni 2003.
  • Storängsbotten, Stockholm, 27 maj 2005.
  • Hultsfredsfestivalen, 17 juni 2006.
  • Swedbank Arena, Örnsköldsvik, 6 mars 2008.
  • Annexet, Stockholm, 25 februari 2010.
  • Piteå dansar och ler, 31 juli 2010.
  • Uppsala Slott, 28 juli 2012.
Om tre veckor väntar en tionde konsert vid Sjöhistoriska.
 
Även om jag inte är jätteförtjust i låtlistan de kör denna turné så var det en bra konsert. Fick höra Berg och dalvana live för första gången och vissa låtar kommer alltid att kasta mig tillbaka till stormiga tonårsår- och känslor. 747 och Mannen i den vita hatten. Awesome konfettipoff och fyrverkerier. Och sen rullade vi hemåt.
 
 
Lurar på om det finns budget för att se Laleh i Uppsala nästa helg. Egentligen mest för att jag vill se Ed Harcourt som är förband till henne. Finaste Ed som jag har försökt se i nästan åtta år utan att lyckas. Kan ju vara värt det.
 
Som ni kanske märker har jag blivit extremt dålig på att blogga. Det händer lite för lite just nu för att jag ska orka anstränga mig. Det kanske kommer tillbaka någon gång.
 
/ Lania

6 månader och 20 dagar

6 månader och 20 dagar av år 2012 har förflutit. Jag sa någon gång att det kändes som att det skulle bli ett bra år. Och hittills har det det verkligen varit ett alldeles fantastiskt år. Jag bläddrade nyss igenom de senaste månaderna i min tidslinje på Facebook och blev påmind om hur mycket fint jag har upplevt det här året.
 
Vi gör en liten tillbakablick.
 

Januari

Den 2 januari gjorde jag min första dag som praktikant på Melodifestivalens webbredaktion. I september förra året gjorde jag en lista; "Det här ska jag någon gång jobba med". Överst på den listan stod Melodifestivalen.
 
Så, jag satte ihop ett pyntigt CV och började skicka mejl. Det började inte särskilt bra och såg ut att sluta ännu sämre. Men när allt såg som mörkast ut dök det upp ett mejl på Facebook från Marie. Och vips var jag med och slogs om en praktikplats på drömproduktionen. Två månader senare var den platsen min.
 
Den 24 januari var det dags för en av årets stora höjdpunkter – Sektens rekreationsvecka i Kittel. Mustascher, mys och massor med kramar och kärlek. Oj, vad dessa människor gör mig lycklig.
 
 
Dagen efter jag kom hem från den här fantastiska veckan var det dags för ännu en stor händelse. Efter två års väntan flyttade jag in i mitt älskade palats i Fruängen. 
 

Februari

Den 1 februari drog Mello-turnén i gång. Vi rullade mot första stoppet i Växjö och den 2 februari firade jag min 25-årsdag med att för första gången i min liv arbeta skarpt som journalist och dagen avslutades med en festmåltid på Växjö konserthus.
 
Resten av februari spenderades på tåg, arenor, hotell med frukostbufféer, chokladfontäner och massor av fina människor. Kanske de sex mest slitsamma veckorna i mitt liv, men också en av de absolut roligaste perioderna någonsin.
 
 

Mars

Mars månad anlände och den 10 mars avslutades turnén och det var dags att återvända till vardagen. Att vardagen bestod av att jobba på SVT var inte helt fy skam, även om de sista veckorna i mars blev en ensam period på kontoret när webbteamet en efter en lämnade Mello.
 
Där någonstans blev det klart att jag skulle få vara kvar på Mello-webben i ytterligare två månader. I och med det gav jag mig in i livet som egenföretagare på riktigt och fick äntligen ta betalt för det jag gjorde. 
 

April/maj

Under min tid som webbredaktör på SVT hann jag designa ett pris som delades ut till min favorit-banan, med flera.

 
På svt.se/melodifestivalen skapade jag ett arkiv över alla melodifestivaler som har ägt rum genom tiderna. Dessutom hann jag jobba som produktionsassistent vid inspelningen av sketchserien Råggywood.
 
De sista veckorna på SVT bestod av Eurovision-bevakning. Och ja, hur det slutade vet väl de flesta. Den 29 maj hamnade jag på taket av Sergelbiografen för att fotografera vår Eurovision-vinnare, Loreen. Samma dag fick jag nytt jobb och lämnade in den sista revideringen av min magisteruppsats.
 

Juni

Den 4 juni började jag mitt nya jobb på SDI Media, den 8 juni skrev min sista tenta på Södertörns högskola och den 25 juni blev det klart att magisteruppsatsen var väl godkänd. Och därmed var mina universitetsstudier avslutade.
 
Dessförinnan hann jag med en underbar midsommarhelg med den underbaraste sekten ute i Rasbokils-Tibble.
 
 
Utöver just de här små och större stunderna har det hänt en massa annat fint också. Jag kan egentligen inte peka ut några specifika händelser. Men jag vet att jag har spenderat många härliga dagar och kvällar med Fia, Sara, Anders och Erik. Jag har gått på stan och okynnesshoppat och skrattat med käraste Emmelie. Och besökt Annika, Filip och Jonas i Uppsala.
 
Summan av det hela är att jag har bra många fina människor i mitt liv som gör den här världen till en rätt underbar plats. Tack för alla minnen och upplevelser. 
 
Tänkte fortsätta med att ha ett jävligt bra år. Och förhoppningsvis blir det många fler bra år framöver.
 
/ Lania

Filosofie Magisterexamen

 
Även om det tog två år mer än vad som var tänkt så gjorde jag det. Jag kommer förmodligen aldrig att visa det för någon annan än mina föräldrar. Men vetskapen om att jag klarade det. Är så jävla glad över att jag faktiskt tog tag i att avsluta uppsatsen. Och framför allt är jag grymt stolt över mig själv. 
 
Om jag hade en bucket list skulle jag checka av det här momentet. Kanske borde göra en bucket list?
 
/ Lania