Problemlösande text

Sitter för tillfället och författar en text till retorikkursen;

"Hur kan diskning göras mindre tråkigt?"

Det ska vara en problemlösande text och medan andra skriver om världsomfattande problem så som svält, den globala uppvärmningen, hur semlor kan göras mer exotiska och så vidare väljer jag att lägga mitt fokus på min extrema avsky gentemot diskning.

Men, helt seriöst. Det är ett väldigt viktigt problem som behöver lösas. Människokroppen behöver mat för att fungera och mat är gott, men tyvärr kommer med matlagningen en ytterst trist konsekvens i form av disk.

Många (jag) undviker att laga mat vilken kräver en användning av fler än två köksredskap, vilket oftast innebär rätt näringsfattig mat. Brist på näring leder till brist på energi vilket i sin tur leder till koncentrationssvårigheter och underkända tentor, i och med detta får man inget studiemedel, man tappar motivationen, misslyckas med sin examen och tvingas att ta jobb som flaggstångstoppsknoppspolerarassistent.

Ni ser! Disk (och religion) är roten till allt ont i samhället. Den måste utrotas. Frågan är bara hur. Ska inom ramen av en A4-sida försöka utreda detta fasansfulla samhällsproblem.

På återseende.
/ Lania

The more the merrier

Inte för att skryta eller så (ha ha ha), men jävlar vad grym jag är på att baka bullar.

image943

Inte lika enorma som de brukar bli, men jag satsade på kvantitet framför storlek den här gången. Om det inte vore för all disk som kommer med bakningen skulle jag baka typ varje dag. Dock har jag varit stört duktig den här veckan och diskat efter (nästan...) varje måltid. Helt otroligt.

Bokade i dag boende på vandrarhemmet Vindarnas Hus till kent-övernattningen i Örnsköldsvik. Eftersom Nille och hans homies inte kunde följa med hittade jag och Sanna tre värdiga ersättare i form av Ullis, Tomas och Chrille.

Nu behöver vi bara en bil. Blir förmodligen till att hyra en sådan, men vad är väl ett par hundralappar och 323,7 km (!) för kent? Fast fortfarande, Ö-vik... Ö-VIK! Av alla ställen. De kunde inte ens pallra sig upp till Umeå?

Säsong 7 av CSI är snart slut, så säsong 8 är på ingång. När den tar slut kanske det nästan är så illa att jag måste börja kolla på Gossip Girl... Hemska tanke.

Vi ses.
/ Lania

iTouch eller iPhone?

image942

Någon har surfat in på bloggjäveln med sin iTouch / iPhone (okej, det stod visst iPhone där, hej Karin?). Kul grej.

Förberedelserna inför lördagens kalas är i full gång. Var i dag på Dollarstore och ÖB för att inhandla diverse engångsartiklar och ätbara ting, i morgon tänkte jag baka bullar och kanske till och med kakor.

Ska bli riktigt kul att för en gångs skull ha ett rejält hemmakalas, passar mig med tanke på att jag typ får dödsångest bara av att höra ordet 'Utgång'. Kära vänner, mat, sprit kombinerat med dagislekar och dansgolv i vardags/sovrummet i en liten Ankars-etta. Det kommer att bli grymt.

Just nu i högtalarna: Daft Punk - Alive 2007. Stört bra.

Hej.
/ Lania