Blått bajs i de norrländska skogarna

Ja, jag lever fortfarande, men det här med internet hemma går fortfarande inget vidare. Förmodligen kommer bloggandet inte bli regelbundet förrän jag flyttat till Piteå. Om mindre än 2 veckor bär det av. Det är helt sjukt. Från dess att vi blev antagna har allt bara gått så jävla fort.

Jag och Sanna har numera varsin lägenhet på Ankarskatavägen i Piteå, cirka 5 minuter från Musikhögskolan. I onsdags flög vi upp över dagen för att inspektera lägenheterna (bara den dagstrippen borde egentligen vara värd ett helt blogginlägg, men om man ska försöka sammanfatta det hela lite: Norrlands länstrafik suger. Jag och Sanna missade flygbuss med ca 3 minuter, nästa gick 2 timmar senare, så vi liftade till Luleå med Britt och Benny från Boden som drog historier om björnar som bajsade blått bajs för att de äter så mycket blåbär.) Min är en mysig lagom stor möblerad etta och Sannas är en omöblerad historia på 45 kvadrat. Jävla lyx det är att hitta bostad i Norrland. En viktig detalj i Sannas lägenhet är hennes alldeles egna walk-in closet. Sanna hoppade bokstavligt talat jämfota när hon såg den och började flaxa jättefjolligt med armarna. Tänk att en garderob kan locka fram bögen inom en så hård tjej som Sanna.

Det enda som återstår att fixa nu är allt det tråkiga och jobbiga; studiebidrag, hemförsäkring, adressändring, bostadsbidrag. Orka liksom. Jag är 19, jag ska inte behöva bry mig om sånt. Jag ska sitta och blogga med min nya laptop i sängen och sno trådlöst bredband från grannen. Eller jag snor förmodligen det trådlösa bredbandet innan jag börjar blogga. Gud, det är svårt att skriva korrekt när man inte gör det varje dag längre. 

Annars jobbar jag på som en galning på Delicato. 6.15 till 15.15. Övertid till klockan 21 ibland, vad man inte gör för pengar alltså. Så, om ni ser några punschrullar (även kända som dammsugare) runt om i världen så kan jag garantera att jag har haft något med dem och göra. Be afraid, be very afraid.

Jag har förövrigt blivit modern mobilnörd. Jag äger numera en kameratelefon som kan spela realtones. Och den kan ta emot MMS. Herregud. Jag har Don't look back into the sun som ringsignal. Känns som att jag vanärar den låten genom att använda den som ringsignal. Annars är sommarens bästa låt förmodligen Regina Spektor - Fidelity.

Vi ses säkert någon gång. Och folk som vill hinna träffa mig och Sanna innan vi flyttar ut i skogen får passa på nästa helg. Sista chansen nu (Hugo the troll flashback någon?).

Puss.
/ Lania

Ingen Pelle på gatan

Försöker fortfarande vänja mig vid tanken på att jag ska flytta upp till Piteå. Så mycket som behöver fixas och förberedas men jag orkar inte riktigt bry mig. Har bokat flyg tur och retur för den 26 juli, ska åka dit och kolla läget i staden och min lägenhet såklart. Men för tillfället skjuter jag nog allt på framtiden, det är ju fan sol ute.

Har inte gjort så mycket på senastet tiden. Träffade min vän Måns i fredags. Vi skulle ses i stan för att käka en glass på eftermiddagen men det blev istället tre öl (min frukost för övrigt) och jag kom hem lite smått lullig runt 7-tiden. Inga oroande blickar från mina föräldrar, nej då inte alls.

Igår drog jag, Lania, Johanna, Jossan och Anna till Street vid Hornstull. Det var sagt att Pelle från Hives skulle spela lite skivor men vi såg inte en skymt av honom under hela kvällen. Jäkligt kul ändå att träffa lite gammalt folk och få höra vad de sysslar med. Trodde inte att det fanns några seriösa typer men de hade sökt in till olika utbildningar, lärare och något med kemi samt köpt egen lägenhet mm. Sen blev det ett stopp på någon grill och därefter drog vi hem.

Ikväll ska jag först in och möta Lania i stan och äta en "Nacho de luxe". Mumma. Antar att vi ska planera lite också, hemska tanke. Sen blir det mys i Veronicas nya lägenhet med vin och annat smått och gott. Har inte träffats sen London och hennes brittiske pojkvän är här på besök. Ser fram emot en lugn kväll och förhoppningsvis drar jag till landet i veckan. Att man kan sakna att paddla kanot, det visste jag inte.

Ta-ta gott folk,

och Frida, du får sluta skicka meddelanden när du är ute och roar dig på KOKO, vi blir ju helt deppade här hemma.

/Sanna