London Calling

Ska man göra något så ska man göra det stort. Den 4:e oktober åker jag och Sanna till London för att, som det så fint heter, skapa upplevelser. När jag i slutet av oktober står på en köksstol och letar efter nudelrester i den innersta vrån av mitt skafferi kommer jag säkert att ångra mig bittert, men när jag är i mitt kära London och dansar stuprörsjeansen av mig på KOKO kommer det inte att spela någon roll alls. Jag har tappat räkningen över hur många gånger hittills jag flaxat med armarna och skrikit "herregud!".

Om inte folk redan hatar oss och tycker att vi är de mest pretentiösa jävlarna i norra Sverige kommer de definitivt att göra det nu när de hör att vi åker till London för att genomföra en skoluppgift.

Bara att få vara i London kommer att bli så jävla underbart, men det som gör mig till en överlycklig liten fjolla är att jag kommer få galendansa på KOKO med min älskade Frida. Det är hos henne i Shoreditch som vi kommer att bo. Jag längtar ihjäl mig.

...och nej vilken klyschig rubrik.

Sanna är min bitch *whoooppa!* (Chandler-piskljud)

Puss.
/ Lania

Dude, what's your name?

Äntligen finns det några saker att se fram emot. Förhoppningsvis drar jag och el bitcho till London i oktober. Vi har blivit tilldelade en uppgift i vår kurs som startade idag som går ut på att arbeta i par och ordna olika upplevelser för varandra. Orkar inte förklara ingående men vi kom iallafall på den grymma idén att vi åker till London och "upplever" KOKO, turistar lite samt shoppar loss på Oxford Street . Yeah baby. Kanske siktade vi lite högt med tanke på att vi är studenter för vi är ju som sagt inte gjorda av pengar. Ska ändå göra mitt bästa för att vi ska kunna fly Norrland ett tag till vårt hm,.. tredje hem.

Sen är det som sagt en underbar konsert som äger rum i November, Vi ska äntligen få se the Kooks. Mumma säger jag bara. Har kommit på att jag ofta skriver eller pratar i vi-form. Lania och jag kommer säkert vara en och samma person när vi drar härifrån. Hemska tanke men fan vilken snygg människa.

Ikväll är det dags att tvätta. Blä.Jag har nog alltid längtat efter att flytta hemifrån, trots min underbara familj, eftersom jag har ett stort behov av att vara självständig. Men det suger. Tvätta är skittråkigt. Diska är skittråkigt. Dammsuga är väl lite skoj sådär. Nej, det suger också. Orka laga mat varje dag och sedan plocka undan efter sig. Jag är inte vuxen på långa vägar, även om Idas "kompisbok" säger det motsatta. Antar att jag tjänade in mina poäng på allsång och korsord. Vuxen...yeah right.

Har idag gått runt och upprepat den bästa raggningsrepliken genom tiderna. Skulle servera öl vid ett bord då jag arbetade på Pride of Paddington, när en kille (lite nördig men ansåg själv att han var "the man") tittar upp på mig, lägger huvudet på sned och frågar "Dude, what's your name"? Så klockrent. "First of all, I'm not a dude". Yeah yeah, fick dricks iallafall.

Time to go,
ta-ta mina darlings

/Sanna

Fest på Ankars?

Nä det menar du inte? Det är fest vid kvartershuset. Igen. Kvartershuset ligger precis nedanför min lägenhet. Just nu sitter de och sjunger Bumbibjörns-låten. Strax innan dess var det "En Helt Ny Värld" från Aladdin. Det är jättetrevligt med fest - när man får vara med. Just nu känns det bara lite småjobbigt att jag egentligen vill gå och lägga mig, men är ganska övertygad om att jag inte kommer att kunna somna.

Fast jag måste säga att jag haft det ganska trevligt ikväll även fast jag inte fått vara med och festa. Först var det Idol-kväll hemma hos mig, sedan fortsatte vi vidare hem till Elin där vi spelade poker. Riktig poker med marker och hela kitet. Det var skitroligt. Känns bra att man har en bror som bombarderat en med alla regler så att jag kunde dem fastän jag aldrig spelat. Nästa gång spelar vi om riktiga pengar. Då åker solglasögonen på.

Nu kör de Ronja-Rövardotter-låten. Igen. Det hörs ju verkligen inte att jag bor i ett område med musikhögskolestudenter. (Har ni märkt att jag älskar att nämna det faktum att jag går på en musikhögskola?)

I morgon är det introduktion för den andra kursen vi har den här läsperioden, Upplevelsekunskap. Nästa vecka ska vi ut på en utflykt med båt i skärgården. Än är det inte vinter i Norrland, men om typ två veckor så... Allt det jag läser måste låta så jävla flummigt jämfört med vad alla människor som läser normala utbildningsprogram gör. I och för sig kommer det flera seriösa kurser i framtiden, företagsekonomi och sån shit.

Jag och Sanna gjorde förövrigt vår första uppgift någonsin på högskolan i dag, ett upplägg av vår kommande examinationsuppgift om musikindustrin. Vi är så grymma. Det är så jävla underbart att jag kommer att få betyg i, och därmed studiestöd för, att skriva ett arbete om det jag älskar mest av allt i hela världen.

Ska väl försöka sova då.

- Hörde jag eeeen...?

Godnatt.
/ Lania

P.S. Ey Sanna, du får börja skriva lite också. Annars tar jag bort dig från profilen och döper om bloggen till "Lanias, bara Lanias, blogg".